Merk: Dr. Bronner's

We kiezen de producten die we introduceren op Florissana zeer zorgvuldig. Eén van de merken die we kozen is Dr. Bronner’s, en we willen hier graag iets meer over vertellen.
Het eerste product dat dit merk gemaakt heeft was hun sociaal verantwoordelijke en ecologische "wonderzeep". Sindsdien hebben ze hun gamma uitgebreid met andere producten, zoals suikerzeep, body lotion en tandpasta.

Dr. Bronner's is opgericht in 1948 door Emanuel Bronner, een derde generatie meester zeepmaker van een Duits-Joodse zeepmakende familie. Hij gebruikte de labels op zijn geweldige ecologische zeep om zijn boodschap te verspreiden. Die boodschap is dat we ons moeten verenigen over religieuze en etnische verschillen: "We are All-One or None!". Dr. Bronner's is nog steeds eigendom van dezelfde familie en houdt vast aan de visie van het maken van sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke producten van de hoogste kwaliteit. Verder gebruiken ze een deel van hun opbrengsten om een betere wereld te maken. All-One!

De producten van Dr. Bronner's hebben verschillende certificaten waaronder USDA Organic, Fair for Life, Leaping Bunny diervriendelijk en Vegan.

Het merk legt de nadruk op zes pijlers:

  1. Werk hard! Groei!
  2. Doe goed voor je klanten
  3. Behandel je werknemers als familie
  4. Wees eerlijk voor je leveranciers
  5. Behandel de aarde als je thuis
  6. Steun & vecht voor wat juist is.

Als je meer wilt weten over deze principes, dan kan je de  website van Dr. Bronner's bezoeken. Hier vind je een gedetailleerde beschrijving van de principes, inclusief links met nog meer info over het bedrijf!

Gezondheid Alleen de meest pure biologische en fair-trade ingrediënten - de meeste producten zijn vegan en gecertificeerd volgens dezelfde biologische standaarden als eten! Geen synthetische bewaarmiddelen, geen schuimmiddelen.
Duurzaamheid Behandel de Aarde zoals je thuis. Regeneratieve biologische landbouwprojecten - bodemverrijking en boomplant programma's - 100% gerecycleerde verpakking - vermindering van agressieve afvalstoffen en watergebruik - yes!
De producten worden aangemoedigd om op meerdere manieren gebruikt te worden, vooral de vloeibare zeep. Dit product is ook geconcentreerd en het zal dus langer meegaan en minder verpakking nodig hebben.

Ethiek Dr. Bronner's is altijd een bedrijf van activisten geweest, sinds het begin, toen Emanuel Bronner opriep aan de mensheid om zich te verenigen vanop straathoeken en auditoria, met de verkoop van vloeibare pepermuntzeep als zijn bijverdienste. Voortbouwend op diezelfde geest van activisme, is het nog steeds de missie van het bedrijf om te vechten voor de doelen waarin ze geloven en deze ook financieel te steunen: regeneratieve landbouw, fair trade, dierenwelzijn, hervorming van het industriële hennep- en medicatiebeleid en leefbare lonen voor iedereen. Ze noemen zichzelf het "vechtend zeepbedrijf" en zijn toegewijd en strategisch in de doelen waarvoor ze vechten.
Alle producten zijn diervriendelijk en degene die wij aanbieden op Florissana zijn ook veganistisch.


We vinden het belangrijk dat de merken die we aanbieden gezonde producten aanbieden die gemaakt zijn op een duurzame en ethische manier. Dr. Bronner's is dus zeker geschikt!

Wist je dat de vloeibare zeep nog veel meer toepassingen heeft dan enkel het wassen van je lichaam? Er zijn 18 verschillende manieren om deze zeep te gebruiken. Onder andere als shampoo, tandpasta, het wassen van groenten, wasmiddel, afwasmiddel en meer. Het is een essentieel product in je badkamer, maar ook tijdens het reizen! Omdat het geconcentreerd is, neemt het niet veel plaats in in je koffers. Lees meer over alle manieren om de zeep te gebruiken op  de blog van Lisa Bronner.