Merk: ILIA

ILIA past perfect bij de Florissana ethos. Een focus op kwaliteit, met tegelijkertijd het gebruik van de meest natuurlijke ingrediënten en het vervaardigen van de producten in de meest ecologische, ethische manier mogelijk.

Het merk werd opgericht omdat het destijds zo goed als onmogelijk was om een cosmeticalijn te vinden die een combinatie van huidverzorging en make-up hanteerden in hun producten, zonder alleen off-trend, doffe kleuren en teleurstellende verpakking aan te bieden.

Onze huid is ons grootste orgaan en kan zo goed als alles absorberen wat we op het huidoppervlak aanbrengen. ILIA is samengesteld met dit in het achterhoofd, toegewijd aan het creëren van de meest pure producten. Deze ethische en duurzame aanpak zit vervat in elk product. Elk product is gevuld met gecertificeerde biologische en bio-actieve plantaardige ingrediënten die de huid voeden en verjongen.

De kwaliteit van een product is weerspiegeld in zijn verpakking. De meeste producten zijn verpakt in een slanke, gerecycleerde aluminium behuizing. Elk product bestaat uit tot 85% bio-actieve biologische ingrediënten. Een combinatie van trendy pigmenten en extra voedende elementen is wat ILIA onderscheid van de conventionele biologische schoonheidsproducten.

ILIA lanceerde hun eerste collectie van slechts 6 getinte lip conditioners in Vancouver, Canada in 2011. De filosofie achter het merk, nu gevestigd in LA, groeide uit de nieuwsgierigheid naar het begrijpen van de ingrediënten op de achterkant van een lippenstiftverpakking van de oprichtster, Sasha Plavsic.

In tegenstelling tot vele biologische cosmeticamerken destijds op de markt, deed Sasha beroep op haar wortels in merkontwikkeling en focuste op het visueel esthetische van de lijn. Zodra de hedendaagse verpakking werd ontwikkelt, was het belangrijk dat de kwaliteit van het product naar voren kwam als iets nieuw en uniek in de schoonheidsindustrie. Van hieruit zocht ze naar verschillende chemici en een biologische leverancier om een ethisch product te maken met volledig inzicht van begin tot einde.

Gezondheid Zachary Ilia, de jongere broer van de oprichtster en nu zakenpartner, leed aan acute astma en allergieën als jong kind. Hun moeder veranderde hun dieet naar natuurlijke en biologische producten na verschillende remedies te hebben uitgeprobeerd. Deze verandering in levensstijl zorgde ervoor dat haar broer kon genezen.
ILIA werd opgericht op de ideologie van veiligheid, eenvoud en transparantie. Hun hoogwaardige ingrediënten zijn afkomstig van biologische boeren over heel de wereld en worden geproduceerd in een biologisch gecertificeerd lab. De recepten bestaan uit de veiligste, zuiverste ingrediënten en worden uit 't niets gecreëerd door Sasha en haar team.
Duurzaamheid De meeste producten worden verpakt in houders gemaakt uit gerecycleerd aluminium wat hun houding over duurzaam leven belichaamt. Alle producten zijn gemaakt in de VS in samenwerking met verschillende labo's waar ze volledige controle hebben over het creatie- en productieproces.
Ethiek De laboratoria van ILIA zijn Leaping Bunny gecertificeerd, dit betekent dat ze niet geloven in het testen van producten op dieren. ILIA gebruikt USDA gecertificeerde biologische ingrediënten en alle producten zijn gecertificeerd glutenvrij en lactosevrij.

ILIA was één van de eerste natuurlijke make-upmerken waar ik verliefd op werd. Ik was op zoek naar items die zo goed werkten en even lang hielden als de conventionele producten die ik gewend was. Het heeft lang geduurd voordat ik vervangers vond voor alle producten die ik daarvoor gebruikte. Ik begon ILIA's producten te gebruiken toen ze enkel producten voor lippen en wangen hadden (en misschien ook mascara's). Nog geen foundations, oogschaduwen of gezichtspoeders. Enkel de producten voor de lippen waren genoeg om ILIA te blijven gebruiken. Ze maken kleuren die nu nog steeds veel levendiger en niet dof of saai zijn in tegenstelling tot veel biologische merken.

Ik gebruik de lipproducten al een zeer lange tijd, en gebruikte andere producten van zodra ze een nieuw item uitbrachten. De Vivid Foundation is de eerste natuurlijke foundation die ik oprecht goed vond (later probeerde ik natuurlijk nog die van Gressa, ook een toppertje). De foundation oxideert niet als je hem een lange tijd draagt, in tegenstelling tot andere natuurlijke foundations die ik daarvoor gebruikte.

Het kan soms moeilijk zijn om mascara's te vinden die niet zwart zijn in de wereld van natuurlijke cosmetica. Gelukkig maakt ILIA verschillende tinten. Ik gebruik de lichtste kleur zelfs als wenkbrauwgel, wat ik ook ten zeerste zou aanbevelen! Je kan ze ook als liquid eyeliner gebruiken als je een borsteltje gebruikt. Veelzijdigheid op zijn best!