Merk: Kure Bazaar

Kure Bazaar - The Good Nail Philosophy

Als je op zoek bent naar ecologische, natuurlijke nagellak, dan zijn er maar enkele merken echt de moeite. Kure Bazaar was de eerste die met een ecologische nagellak op de proppen kwam, en het is nog steeds hèt merk om te evenaren in de green beauty-wereld. Ecologisch, goede kwaliteit en geweldige kleuren. Een merk dat we graag vertegenwoordigen hier bij Florissana.

Kure Bazaar werd opgericht door Kartika Luyet. Zij begon na te denken over de dingen opat, maar ook over de producten die ze op haar lichaam smeerde toen ze zwanger werd. Ze stopte met het dragen van nagellak, omdat ze geen merk kon vinden dat goed voor je was en mooie kleuren aanbood. Dat is toen het onderzoek naar duurzame, modieuze nagellak begon. Jaren later was Kure Bazaar geboren. Een lijn van nagellakken dat ongelooflijke gloss, een lange levensduur, snel-drogende eigenschappen en duurzaamheid aanbiedt!

Er is geen reden om milieuvriendelijke of beter-voor-jezelf nagellak op te geven voor kleur, stijl of kwaliteit, Kure Bazaar doet het allemaal. De nagellak van Kure Bazaar is gemaakt van tot 85% natuurlijke ingrediënten zonder compromis in kwaliteit en is beschikbaar in een wijde variatie van kleuren. De ingrediënten die ze gebruiken zijn onder meer houtpulp, graan, katoen, aardappelen en maïs. Ze verminderen de hoeveelheid chemische ingrediënten drastisch ten opzichte van populaire merken.

Kure Bazaar is gecertificeerd 4-Free, dus geformuleerd zonder formaldehyde, tolueen, dibutylftalaat of synthetische kamfer. Alhoewel ze hier nog geen certificatie voor hebben, heeft Kure Bazaar zich tot doel gesteld hun producten 10-Free te maken. Ze maken dan ook geen gebruik meer van TPHP, Parabenen, Xyleen, Styreen, Benzofenon-1 en Benzofenon-3 in hun formules. Deze chemicaliën kunnen een negatief effect hebben op je gezondheid of op het milieu bij veelvuldig gebruik. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken als je Kure Bazaar gebruikt.

Kure Bazaar pink and red eco nail polishes

Gezondheid Kure Bazaar werkt er constant aan om hun nagellakken zo natuurlijke mogelijk te maken en zijn op weg om ze allemaal 10-Free te maken. Dus geformuleerd zonder formaldehyde, tolueen, dibutylftalaat, synthetische kamfer, TPHP, parabenen, xyleen, styreen, benzofenon-1 of benzofenon-3.
Na verschillende jaren onderzoek, konden ze een distillatie van natuurlijke oplosmiddelen. Deze oplosmiddelen worden niet afgeleid van chemische producten, maar zijn natuurlijke. Dit was baanbrekend in ecologische nagellak. Ze verkiezen zoveel mogelijk ingrediënten die in de natuur gevonden kunnen worden, zoals houtschors, katoen, maïs en zelfs aardappelen. Na nog verschillende jaren onderzoek (en veel obstakels) zijn ze er ook in geslaagd om 100% natuurlijke nagellakremover te maken die ook geurvrij is.
Duurzaamheid
De ingrediënten zijn tot 85% van natuurlijke oorsprong. Zo verminderen ze drastisch het gebruik van petrochemische stoffen maar zonder compromis naar de kwaliteit, met glimmend resultaat en snelle droogtijd. De flesjes die ze gebruiken zijn glas en kunnen gerecycleerd worden.
Ethiek De samenstelling van de nagellak is 100% vegan, dit geldt ook voor de andere producten zoals de nagellakremovers. Alle producten zijn gemaakt in Frankrijk.

 

Ik heb altijd gemixte ervaringen gehad met nagellak in het algemeen. Het blijft nooit lang genoeg, en ik maak er altijd een boeltje van. Ik kan geen halfuur stil blijven zitten om het te laten drogen. Ik heb teveel dingen te doen.

Als het dan toch zou lukken, was de nagellak nog binnen de twee dagen geruïneerd. Ik ga niet elke paar dagen een halfuur stilzitten. Voordat ik natuurlijke cosmetica gebruikte, heb ik verschillende merken uitgeprobeerd zoals Essie, Lancôme en heb uiteindelijk genoegen genomen met Dior, aangezien deze het langst op mijn nagels bleef zitten. Toen ik natuurlijke producten begon te gebruiken, was nagellak het laatste dat ik heb aangepast. Vooral omdat ik het niet vaak gebruik. Ik heb een paar heel slechte merken geprobeerd voordat ik Kure Bazaar probeerde. Het leek erop dat ze de beste reviews kregen, dus ik bestelde een flesje. Ik werd achterover geblazen door de kwaliteit, die veel beter was dan eender welke conventionele nagellakken die ik al had geprobeerd.

Maar ja... Ik moest nog steeds 30 minuten wachten en, ook al bleef het al dubbel zo lang op mijn nagels, ik moest het nog steeds twee keer per week aanbrengen. Een keer te veel voor mij. Dat veranderde met de Dry Finish top coat. Hierdoor kan ik mijn nagellak aanbrengen en laten drogen binnen de 20 minuten. Het blijft ongeveer een dikke week op mijn nagels zitten (bij normale mensen nog veel langer), nu draag ik het vaak. De kleur blijft levendig en glanzed totdat ik het verwijder. Het is geen opdracht meer om het aan te brengen.

Toen ik met mijn zus aan het praten was over het starten van deze webshop, zei ik haar dat Kure Bazaar veel beter was dan de Dior-nagellak die zij nog steeds gebruikte. Ze geloofde me natuurlijk niet. Maar toen probeerde ze Kure Bazaar en moest ze haar mening toch even herzien. Billie, onze adoptiehond, vindt Kure Bazaar ook leuk. Hij bleef verschijnen op de foto's samen met de stokken die hij net in de tuin vond.

Kure Bazaar eco nail polish remover with husky dog Billie