Merk: TerraLOVA

TerraLOVA

 

TerraLOVA is een klein, Frans merk dat gespecialiseerd is in zero waste, handgemaakte zeep en oliën. De prijzen van de artikelen zijn iets voordeliger dan de andere merken die wij aanbieden zonder aan kwaliteit in te boeten. Vanwege de meer betaalbare en zero waste-aard, dachten we dat het de perfecte aanvulling op Florissana zou zijn.
Het bedrijf is opgericht door Marie Blandin die een passie heeft voor het maken van zeep. Ze zorgt zelf voor de productie van de zepen en gebruikt een koud verzepingsproces om de producten te maken. Ze zetten zich in om biologische zepen en behandelingen aan te bieden, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen, met respect voor natuur, mens en dier.

TerraLOVA deodorant

Gezondheid De ingrediëntenlijst van de producten is kort en bestaat voornamelijk uit plantaardige oliën en boters. De zepen worden koud verzeept volgens een traditionele methode waarbij de voordelen van de oliën behouden blijven en de glycerine die van nature wordt gevormd tijdens de chemische verzepingsreactie behouden blijft. Plantaardige oliën en glycerine voeden de huid in plaats van deze uit te drogen, ook al voel je je er net zo schoon door. Je zult ook geen synthetische parfums vinden, omdat alles ongeparfumeerd is of er werde, etherische oliën gebruikt. Alle TerraLOVA-zepen zijn biologisch.
Sustainability Alle producten van TerraLOVA zijn handgemaakt door Marie Blandin, de oprichter van TerraLOVA, in Parijs (Frankrijk) met behulp van energiezuinige apparatuur. Alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk afkomstig uit Frankrijk of Europa en bij voorkeur allemaal fairtrade.

De zepen zelf zijn niet verpakt. De oliën en bloemenwaters worden geleverd in glazen flessen.
Ethics
De biologische olijfolie die in de meeste producten zit, is afkomstig van een Spaanse boerencoöperatie. Ingrediënten die in Europa niet bestaan, zijn afkomstig van een ethische, eerlijke handelsbron.

De producten zelf worden met de hand gemaakt in Parijs met natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Alle producten zijn PETA- gecertificeerd dierproefvrij en veganistisch, dus nooit getest op dieren.


TerraLOVAMijn vriend en ik waren op city trip in Parijs. We liepen naar het volgende veganistische restaurant. Als je op vakantie je gezicht niet volpropt met veganistisch eten, was je dan wel op vakantie? We liepen langs een winkel met de woorden 'vegan', 'naturelle' & 'cosmétiques' op het raam. Natuurlijk maakte dit mij nieuwsgierig. Dus we gingen naar binnen. Ik keek rond, bekeek de ingrediënten en besloot een paar dingen uit te proberen. Op dit punt moest ik nog een veganistische shampoo vinden die voor mij werkte. Ik had jarenlang dingen uitgeprobeerd, variërend van zeer goedkope tot zeer dure biologische, plantaardige shampoos, maar geen enkele werkte echt. Ik besloot om de volumeshampoo, een cacao/koffiescrub en de kokoszeep te nemen (denk ik, het is al een tijdje geleden). Ik moet zeggen dat ik niet per se erg hoge verwachtingen had, omdat ik eerder zoveel slechte of middelmatige ervaringen heb gehad.

Tot mijn grote verbazing werd ik weggeblazen door de kwaliteit van de shampoo ... mijn haar had in zo'n lange tijd niet meer zo 'licht' en zacht gevoeld. Florissana bestond op dit moment al - in tegenstelling tot de meeste andere merken die ik vond en waar ik van hield voordat ik Florissana oprichtte - dus na een paar weken van het uitproberen van de producten, besloot ik contact op te nemen met Marie om te vragen of ze geïnteresseerd zou zijn om haar producten op Florissana. En hier zijn we nu!