5 Goede Voornemens Voor 2018

Gepost door op

Een nieuw jaar is de perfecte tijd om goede voornemens op te stellen voor het komende jaar. Wij hebben een paar voorstellen om 2018 een geweldig jaar te maken!

Beoefen yoga

Of je nu een flexibele yogi bent die met gemak chaturanga dandasana kan uitvoeren, of je amper je tenen kan aanraken en een push-up kan doen, iedereen kan baten bij het doen van yoga. Het is belangrijk dat we ons lichaam bewegen, zeker sinds velen van ons te lang stil aan onze bureau zitten - inclusief mezelf. Yoga helpt door ons te leren hoe we onze lichamen correct moeten bewegen, verbetert onze lichaamshouding en vergroot ons bewegingsbereik, tegelijkertijd helpt het ook met het kweken van spieren, wat vooral belangrijk is als we ouder worden. Het beste van verschillende werelden.

Niettemin, yoga helpt niet alleen voor onze fysieke gezondheid, maar ook onze mentale gezondheid. Veel mensen hebben te maken met stress, burn-outs, etc. Meditatie en focussen op je ademhaling helpt om het constante gekakel in je hoofd los te laten. Je gedachten zijn er nog steeds, maar je kiest ervoor niet op ze in te gaan. Je leeft in het moment, zodat je kan genieten van wat je nu aan 't doen bent zonder zoveel zorgen te maken over de toekomst.

Manduka YogaVYAYAMA Yoga

Foto's: Manduka Yoga, VYAYAMA, Manduka Yoga
Shop bewust

Twee van de waarden die we hoog in het vaandel dragen bij Florissana zijn ecologisch bewustzijn en ethisch geproduceerde items. Elke keer je je geld aan iets geeft, steun je het ding dat je koopt, dus waarom steun je niet iets waar je volledig achter kan staan?

Veel producten die we vandaag de dag kopen zijn gemaakt door kinderen, of mensen die in sweatshops werken met onethische arbeidsvoorwaarden terwijl er absoluut geen aandacht aan de belasting van het milieu tijdens het productieproces wordt gegeven. We hebben maar één planeet, en we zijn er niet goed voor aan 't zorgen. Voor sommige producten, zoal kledij of meubels, worden dieren ook vaak nog uitgebuit door het gebruik van bepaalde stoffen zoals leer of wol. Dit moet veranderen. Het bedrijf dat je de producten verkoopt, zal je het niet zeggen als ze twijfelachtige praktijken handhaven, dus de verantwoordelijkheid ligt bij jou, de consument, om uit te zoeken wat je echt koopt.

Je hoeft niet alles wat je bezit weg te gooien, je kan in eerste instantie al beginnen met gewoon minder te kopen. Vraag jezelf bij elke aankoop af of je het echt nodig hebt en/of het je gelukkig zal maken. Je hebt geen 5 witte t-shirts nodig, 1 of 2 is voldoende. Zodra je klaar bent voor de volgende stap, zoek naar ecologische of tweedehandswinkels for wat het ook is dat je wilt kopen, of zoek naar online shops zoals degene waar je nu op zit. Nu al op de goede weg!

Wat bijvoorbeeld boodschappen doen betreft... probeer de hoeveelheid plastic verpakkingen te beperken. Gebruik composteerbare of herbruikbare zakjes voor verse groenten en fruit. En recycleer het plastiek dat je wel koopt. Globaal genomen, wat we willen zeggen met "bewust shoppen" is dat voor eender welk product dat je koopt, denk aan de gevolgen voor anderen en de planeet, en maak zo veel mogelijk goede keuzes. Je hoeft niet te streven naar perfectie of zero-waste leven, maar kies ethische merken, koop tweedehands en wees opmerkzaam over hoe je je geld spendeert.

WunderwerkVejaReformation

Foto's (links, rechts): Wunderwerk, Reformation
Eet planten

Veel mensen gaan op dieet zodra het nieuwe jaar begint. Maar... restrictieve diëten zijn meestal onrealistisch, werken niet op lange termijn en laten je ellendig voelen. In plaats van te focussen op de buitenkant en op gewicht verliezen, focus op het behandelen van je lichaam op een manier dat 't verdient. Kies gezond, volwaardig voedsel in je dagelijkse routine. Kies planten. Kies veganisme. En eet een vegan burger in 't weekend.

Een "whole foods" plantaardig dieet is één van de beste dingen dat je kan doen voor je gezondheid. Je wordt gezonder, hebt meer energie en voelt je levendiger. Als je deze verandering niet onmiddellijk kan maken, start traag door vlees, zuivel en eieren te vervangen met plantaardige alternatieven.

Je dieet meer plantaardig maken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar heeft ook een enorm positieve impact op de planeet, en de dieren die niet moeten worden misbruikt zodat je dat stuk vlees, dat schijfje kaas of dat hardgekookt eitje op je bord kan opeten.

Smoothie bowl and homemade granolaVeggie Bowl - Botanist, Ghent

Neem tijd voor jezelf

In de westerse wereld zijn we allemaal altijd druk bezig. We kunnen verstrikt raken in zoveel situaties dat we vergeten om tijd te maken voor onszelf, of we vullen bewust onze me-time met andere activiteiten die "belangrijker" zijn.

Met de hoeveelheid burn-outs en stress in onze samenleving, kan je beter actie ondernemen voordat 't te laat is. Dus ja... voordat je echt een burn-out of depressie hebt, of dat je je altijd ellendig voelt.

Dit hangt nauw samen met de eerste tip... yoga beoefenen. Voor mij, op een gemiddelde dag, is yoga mijn me-time, maar soms kan het geen kwaad om wat extra tijd vrij te maken om naar de natuur te gaan, jezelf op een koffie te trakteren tijdens het lezen van een boek, in een dagboek te schrijven, te gaan lopen, een gezichtsmasker aan te brengen, een bad te nemen... wat het ook is dat je oprecht op je gemak doet voelen is iets waar je tijd voor moet maken.

Nature with snow - Whitepod, SwitzerlandCoffee timeManduka - meditation

Foto (rechts): Manduka Yoga
Zorg goed voor je huid

Onze huid is ons grootste orgaan. Smeer het niet vol met willekeurige producten die je in het Kruidvat of de Ici Paris XL vindt. Het verdient beter. Voedt je huid met volwaardige ingrediënten die op lange termijn goed voor je huid zorgen. Stop het gebruik van uitdrogende zeep, irriterende cleansers, lotions die je puistjes geven, en make-up die je huid niet laat ademen. Je huid verdient beter. En de planeet ook.

Kies producten met goede, natuurlijke ingrediënten die gemaakt zijn op een eerlijke, ecologische manier. Zoals je altijd zou moeten nastreven... promoot bedrijven zoals Gressa Skin, Dr. Bronner's, Kure Bazaar, ILIA, Yogandha en nog vele anderen die oprecht geïnteresseerd zijn in het maken van een verschil. Voor mensen, voor de planeet en voor de dieren die hier samen met ons op deze aarde wonen. Het zal jezelf en je huid goed doen.

ILIA red lips

Foto's: ILIA

Gelukkig nieuwjaar!

Liefs
Jana

Cosmetics Florissana

← Ouder bericht Nieuwer bericht →Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd