Nieuw jaar, nieuwe jou, nieuwe huid

Gepost door op

Een nieuw jaar, een nieuwe jou en een nieuwe huid! In één van onze vorige posts hebben we het gehad over onze voornemens voor het nieuwe jaar. Een hiervan is het verzorgen van huid. Dus het leek ons logisch om een blog post te wijden aan één van onze favoriete merken: Gressa Skin! Ze produceren geweldige huidverzorging, en hun make-up is eigenlijk huidverzorging met extra kleur. Er is dus geen enkele reden om er niet van te houden.

Gressa Skin schrijft een huidverzorgingsproces met drie stappen voor. Deze helpen om je huid te revitaliseren en te vernieuwen. Afhankelijk van je eigen voorkeur, kan je de cleanser 's ochtends overslaan, maar we raden aan om de twee andere stappen zowel 's ochtends als 's avonds te doen. 

Stap 1: Cleanser

Er zijn twee mogenlijkheden om uit te kiezen. Beide zijn geweldig om verschillende redenen. De  Balancing Cleanser is een op olie gebaseerde cleanser die speciaal geschikt is voor rijpere of gevoelige huid. Mensen met acne kunnen dit product ook gebruiken. De verschillende oliën die hierin zitten zullen je huid niet irriteren of doen uitbreken, maar juist in balans brengen, zoals de naam reeds suggereert. Het hoofdingrediënt van deze olie is jojoba-olie, wat zorgt voor het uitbalanceren van de natuurlijke talgproductie van je huid, waardoor het geschikt is voor alle soorten huidtypes. Indien je make-up draagt, kan je ook gebruik maken van de Balancing Cleanser. Vergeet echter niet om na het afnemen van je make-up je huid ook effectief te reinigen, door opnieuw de Balancing Cleanser of Purifying cleanser aan te brengen.

De  Purifying Cleanser is een schuimende cleanser. Vaak drogen deze soort cleansers je huid uit, maken ze acne erger, en zorgen ervoor dat je gezicht net iets te strak aanvoelt. Dit kan ertoe leiden dat je huid hierna teveel olie gaat aanmaken als compensatie, waardoor je huid uit balans geraakt. Geen van deze dingen gaan gebeuren met de Purifying Cleaner! Deze anti-inflammatoire cleanser zal de onzuiverheden verwijderen maak ook je huid voeden en versterken.

Stap 2: Toner

Een toner is de tweede stap. Het is niet altijd even duidelijk wat dit nu juist doet. Een toner helpt met het uitbalanceren van je huid, en verzorgt tegelijkertijd je huid. De  Purifying Mist is een spray van rozenwater. Rozenwater helpt met het in balans brengen van de pH-waarde van je huid, hydrateert en heeft anti-inflamatoire, antibacteriële, antioxiderende en versterkende eigenschappen. Daarbovenop ruikt het ook nog eens geweldig, een geur die je zal helpen ontspannen.

De  Rejuvenating Mist is een spray van oranjebloesemwater. Oranjebloesemwater helpt je huid ook te versterken. Het hydrateert, maar is ook licht exfoliërend. Het ruikt lekker en heeft een kalmerend effect. Perfect om te ontspannen na een lange dag.

Beide toners zijn aan te raden voor alle huidtypes. Zelf gebruiken we de Purifying Toner overdag samen met de Purifying Oil, en de Rejuvenating Toner samen met de Night Repair Elixir tijdens ons avondritueel. Maar dit is natuurlijk slechts persoonlijke voorkeur. Je kan dergelijke spray ook gedurende de dag gebruiken om je huid wat te verfrissen. Een gezichtsspray kan ook een fijne laatste stap zijn bij 't aanbrengen van make-up. De spray zal een mogelijk teveel aan gezichtspoeder wegnemen, zodat je huid er niet poederachtig, maar gehydrateerd uitziet.

Als je echter geen fan bent van gezichtssprays (zoals onze mede-oprichter Mathijs), dan zal je ILIA's Cucumber Water Stick geweldig vinden. Dit is een toner, maar een stick. Deze kan je gewoon op je huid aanbrengen en uitwrijven. Deze verfrissende toner heeft anti-inflammatoire eigenschappen die helpen om je huid te hydrateren en die de aanmaak van collageen stimuleren. Gebruik dit tijdens je huidverzorgingsroutine of doorheen de dag wanneer je het gevoel hebt dat je huid wat extra ondersteuning nodig heeft.

Stap 3: Verzorging

Overdag gebruiken we de  Purifying Oil, een hydraterende gelaatverzorging voor alle huidtypes, ook deze die last hebben van acne. Het hoofdingrediënt van deze mengeling van oliën is jojoba-olie. Deze lichte, gouden vloeistof is eigenlijk een wasester, dit wil zeggen dat het gelijkaardig is aan de olie die onze huid zelf produceert. Dit zorgt ervoor dat het geschikt is voor zowel droge als vette huid. Deze veelzijdige mengeling geneest, balanceert en herstelt gezonde huid. Deze olie kan de dagcrème vervangen die je misschien gewend bent of kan gebruikt worden om je huid voor te bereiden op make-up.   

's Avonds gebruiken we de  Night Repair Elixir, deze helpt met het herstellen van je huid tijdens je slaap. Je zal wakker worden met verfriste, gerevitaliseerde huid. Het hoofdingrediënt is druivenpitolie, die hydrateert en reguleert de natuurlijke productie van olie. Het zit barstensvol antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden, anti-inflammatoire polyfenolen, bètacaroteen en vitaminen D, C en E. Een ander belangrijk element van dit elixer is rozenbottelolie. Hierin vinden we vitamine A, C en E, deze olie is geliefd voor zijn vermogen om beschadigde huid te repareren, littekens na acne te verminderen en om tekenen van ouderdom tegen te gaan. De hoge concentratie van essentiële vetzuren voedt droge, beschadigde of gedehydrateerde huid.

Verwen jezelf

Eén keer per week, of wanneer je er zin in hebt, kan je je huid verwennen met een gezichtsmasker. Onze favoriet is Gressa's Dirty Pretty Things. Dit is een revitaliserend gezichtsmasker met rode klei en traditionele kruiden, geschikt voor elk huidtype, inclusief rijpere of gevoelige huid. Neem een eetlepel van het poeder, meng dit met een beetje water, en breng het aan op je gezicht. Laat het inwerken totdat het volledig is opgedroogd.

Zonnecrème

Het is belangrijk dat we onze huid elke dag tegen de zon beschermen. De zonnestralen kunnen zeer beschadigend en verouderend zijn. Zelfs op de dagen waarop het lijkt dat de zon niet veel schijnt is dit het geval. En dan hebben we het nog niet over de gezondheidsrisico's die te lange blootstelling aan de zon met zich meebrengt. 's Morgens kan je een getinte dagcrème aanbrengen met ingebouwde bescherming tegen de zon, zoals  ILIA's Sheer Vivid Tinted Moisturizer SPF20. Maar om echt goed te zijn, zou je dit elke paar uur opnieuw moeten aanbrengen. Niemand van ons heeft zin in het opnieuw doen van onze make-up, of in het aanbrengen van een plakkerige crème op ons gezicht elke paar uur. ILIA's Moondance SPF20 breng hiervoor een oplossing. Dit gezichtspoeder kan je opnieuw aanbrengen doorheen de dag, zonder ooit dat plakkerige gevoel te krijgen. Een bonus is het ingebouwde borsteltje, dat dit product perfect voor je handtas maakt!



Deze week kan je genieten van 15% op alle huidverzorgingsproducten op de website met het gebruik van de code HAPPYSKIN2017.



Liefs!

Jana

← Ouder bericht Nieuwer bericht →



Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd